Kaspersky, 7 milyondan fazla yayın hesabının kimlik bilgilerinin sızdırıldığını tespit etti

featured
service

Kaspersky, yeni raporunda Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ve diğer yayın hizmetlerine ait 7 milyondan fazla ele geçirilmiş hesap tespit etti.

Kaspersky, yeni raporunda Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ve diğer yayın hizmetlerine ait 7 milyondan fazla ele geçirilmiş hesap tespit etti. Milyonlarca Z kuşağı kullanıcısı için bu yayın platformları, yeni neslin sosyalleşme ve küresel kültürle bağlantı kurma biçiminde merkezi bir rol oynuyor. Kaspersky, yeni neslin bu konudaki farkındalığını artırmak ve dijital direnç oluşturmak için Z kuşağının gizli tehlikeleri fark etmesine ve dijital hayatlarını nasıl koruyacaklarını öğrenmesine yardımcı olacak interaktif siber dedektif oyunu “Case 404”ü hayata geçirdi. 

Yapılan son araştırmalara göre, Z kuşağı yayın platformlarında diğer tüm kuşaklardan daha fazla kaynak harcamakla kalmıyor, aynı zamanda klipleri, mimleri ve teorilerini sosyal medyada paylaşarak çevrimiçi fandomlara aktif olarak katılıyor. Bölümler mim haline geliyor, alıntılar tweetlere dönüşüyor, karakterler düzenlemeler, tartışmalar ve TikTok trendleri aracılığıyla hayat buluyor.

Ancak bu daima çevrimiçi ve yüksek katılımlı davranış, gizli riskleri de beraberinde getiriyor. Z kuşağının en sevdiği programları izlemek için kullandıkları cihazlar, kötü amaçlı yazılım bulaşmaları yoluyla siber suçlular için giriş noktaları haline gelebiliyor. Bu tehditler genellikle resmi olmayan indirmelerde, korsan içeriklerde, tarayıcı uzantılarında veya güvenliği ihlal edilmiş uygulamalarda gizlenerek sessizce oturum açma bilgilerini, oturum verilerini ve diğer kişisel bilgileri topluyor.

Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat ekibi, başlıca yayın hizmetleriyle (Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ ve Max) bağlantılı güvenliği ihlal edilmiş kimlik bilgilerini analiz ederek 2024 yılında 7 milyon 35 bin 236 vakayı ortaya çıkardı. Bunlar doğrudan platformların kendilerinden çalınmamış, daha geniş kimlik bilgisi hırsızlığı kampanyalarının bir parçası olarak toplanmıştı.

Netflix Siber suçlular için büyük bir hedefi

Bu alanda Netflix’in Z kuşağı için belirleyici marka olması şaşırtıcı değil. Netflix, tespit edilen 5 milyon 632 bin 694 tehlikeye atılmış hesapla hem popülerlik hem de saldırı açısından başı çekiyor. Brezilya, 2024 yılında en fazla Netflix kimlik saldırısına maruz kalan ülke olurken, onu Meksika ve Hindistan takip etti.

850 bin Disney+ hesabı

Kaspersky uzmanları, sızdırılan veri kümelerinde 680 bin 850 Disney+ hesabı tespit etti. Brezilya yine en çok hesabın ihlal edildiği ülke olarak öne çıkarken, onu Meksika ve Almanya takip etti.

Kaspersky, sevdiğiniz programları güvenle izlemeniz için şunları öneriyor:

  • Giderek daha savunmasız hale gelen çevrimiçi dünyada nasıl güvende kalınacağınızı öğrenmek için Kaspersky’nin Z kuşağı için özel olarak tasarladığı “Case 404” adlı interaktif çevrimiçi oyuna göz atın.
  • Potansiyel olarak ele geçirilmiş hesapların şifrelerini değiştirin ve bu hesaplarla ilişkili şüpheli bir faaliyet olmadığından emin olun.
  • Yayın hizmetlerine erişirken her zaman yasal, ücretli bir abonelik kullanın. Resmi pazarlardan veya resmi web sitelerinden edindiğiniz uygulamaları kullandığınızdan emin olun.
  • Herhangi bir kişisel bilgi girmeden önce her zaman web sitelerinin gerçekliğini doğrulayın. İçerik izlerken veya indirirken güvenilir, resmi sayfalara bağlı kalın ve kimlik avı sitelerinden kaçınmak için URL’leri ve şirket adı yazımlarını iki kez kontrol edin.
  • İndirdiğiniz dosya uzantıları konusunda dikkatli olun. Video dosyaları .exe veya .msi uzantılarına sahip olmamalıdır. Bunlar genellikle zararlı programlarla ilişkilendirilir.
  • Verilerinizi tehlikeye atabilecek kötü amaçlı ekleri tespit etmek için Kaspersky Premium gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.
  • IP adresinizi koruyan ve veri sızıntılarını önleyen Kaspersky VPN ile güvenli gezinme ve güvenli mesajlaşma sağlayın.

haber teknolojioku.com alınmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.